Предстоящо безплатно Anti-SLAPP обучение

/


Уважаеми колеги,

Софийски адвокатски съвет Ви уведомява, че Център за развитие на медиите кани адвокатите от Софийска адвокатска колегия на предстоящо безплатно Anti-SLAPP обучение. Поредицата обучения се провеждат в рамките на европейска инициатива Pioneering Anti-SLAPP Training for Freedom of Expression (PATFox), в която участват 11 държави-членки на ЕС през 2022 г. и 2023 г.

Неправомерни съдебни производства, насочени срещу участието на обществеността (наричани обикновено и „стратегически съдебни производства, насочени срещу участието на обществеността“) (SLAPP) са нарастваща заплаха за свободата на изразяване в целия Европейски съюз, предназначени да изплашат журналистите и защитниците на правата на човека и да ограничат публичния дебат. Общоевропейският консорциум Pioneering Anti-SLAPP Training for Freedom of Expression (PATFox) цели да отговори на тази нужда, като създаде първата в Европа учебна програма за борба със SLAPP и да осигури обучение на юристи в 11 държави-членки на ЕС.

Обучението ще се състои в гр. София на 6 октомври 2023 (петък) от 13.00 ч. до 17.00 ч.

С програмата на обучението можете да се запознаете тук.

Обучението ще бъде предоставено безплатно, но поради ограничената възможна бройка на участниците моля да заявите участието си на имейл: mediacenter@mediacenterbg.org

Софийски адвокатски съвет

Споделяне