Гостуване на Джаклин Скот - президент на Международния съюз на адвокатите (UIA) по повод деня на адвоката

/


Уважаеми колеги,

По повод деня на адвоката 22-ри ноември 2023 г. по покана на Софийска адовкатска колегия в София гостува Джаклин Скот, президент на Международния съюз на адвокатите (UIA) – най-голямата международна адвокатска организация. Тя ще вземе участие в орагнизираната от САК Конференция на тема "Конституционната реформа на съдебната система и ролята на адвокатурата в нея", подробности за която са достъпни на сайта на САК (тук).

Г-жа Джаклин Скот се съгласи да се включи в организиран съвместно от САК и Центъра за обучение на адвокати подкаст „Да поговорим за предизвикателствата пред адвокатите днес“, воден от доц. Боряна Мусева, Председател на УС на ЦОА. Заснемането на подкаста ще се излъчи на живо чрез видеострийм на сайта на САК и на сайта на Центъра за обучение на адвокати.

Въпросите, по които искате да чуете г-жа Джаклин Скот, можете да отправите на електронните адреси на САК (register@sak-sas.bg) и ЦОА (coa@abv.bg). Разговорът с президента на Международния съюз на адвокатите (UIA) ще се състои в Центъра за обучение на адвокати от 10.30 ч. на 22 ноември, в рамките на един час и ще бъде излъчен чрез видеострийм на сайта на САК и на Центъра за обучение на адвокати, след което записът от събитието ще бъде достъпен в секциите с видеоматериали на двата сайта.

Софийски адвокатски съвет

Относно Джаклин Скот

Джаклин Скот е специалист в областта на трудовото право и трудовото право с международен елемент, включително споразумения за експатриране и командироване, извънреден труд, минимална заплата, поверителност на данните, международно данъчно облагане и права на човека.

Преди да заеме длъжността Президент на UIA, Джаклин Скот е била генерален директор на Института за върховенство на правото на UIA (UIA-IROL). Тя е член на Pro-Bono Комитета на Международния търговски център (ITC) за международни типови договори за малки и средни предприятия.

Работила е и като представител на САЩ и пръв вицепрезидент на United Nations Administrative Tribunal.

Споделяне