Важни решения на САС от 24.11.2020г.

/


Уважаеми колеги,

Вчера се състоя съвместно заседание на адвокатския съвет, контролния съвет и дисциплинарния съд на САК. На заседанието беше определен съставът на Избирателната комисия за изборите на делегати на САК за ОСАС, които следва да се проведат на 30-31.01.2021г., съгл. разпоредбата на чл.81(1) от ЗА.

Председателят и първият член на избирателната комисия бяха определени с единодушие от всички гласували членове на трите органа на САК, а вторият член и тримата резервни членове на Избирателната комисия с мнозинство.

Избирателната комисия е в състав: Председател - адв. Екатерина Драганова Клечкова-Димитрова,  членове - адв. Иванка Андреева Андреева и адв. Кристина Петрова Кожухарова и резервни членове - адв.Георги Иванов Неделчев, адв.Диляна Цвяткова Иванова и адв.Паскал Георгиев Бояджийски.

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет постигна консенсус и взе решение за организиране и провеждане на поредица от публични дискусии за обсъждане на концепцията за нов Закон за адвокатурата, които ще се проведат под формата на уебинари.

Софийският адвокатски съвет постигна консенсус и взе решение да осигури за адвокатите от САК ползване на правно-информационните системи на АПИС (АПИС ПРАВО И АПИС ПРАКТИКА) и на СИЕЛА (НОРМА и Съдебна практика) за срок от една година на преференциални цени за сметка на бюджета на колегията. Освен това с АПИС и СИЕЛА са договорени преференциални цени за ползване на програмните продукти от адвокатски кантори, съдружия и дружества с пет и повече отделни пароли за достъп (брой работни места). Допълнителна информация по тези въпроси ще публикуваме на сайта на колегията.

По инициатива на председателя на САК адвокат Ивайло Данов на 27.11.2020г. /петък/ от 15.00ч. ще се проведе лекция-дискусия на тема: Как да опазим психичното си здраве в условията на КОВИД-19, с лектор д-р Цветеслава Гълъбова.

Д-р Цветеслава Гълъбова е психиатър, магистър по икономика, експерт съдебна психиатрия, директор на Държавна психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ в гр.Нови Искър, член на медицинския експертен съвет за борба с КОВИД-19, национален експерт по психиатрия на Български лекарски съюз.

Лекцията-дискусия ще бъде организирана под формата на уебинар чрез платформата Zoom.

Участието във уебинара ще се осъществява през следният линк:

https://us02web.zoom.us/j/86485138784?pwd=QXJWVGZaQUpSV3pnblJPcm5xZ3pxZz09

Алтернативно, за вече регистрирани потребители на Zoom, може да ползвате следните детайли, за да участвате в уебинара:

Meeting ID: 864 8513 8784
Passcode: 707230

За колегите, които няма да имат възможност да се включат, при съгласие на лектора ще бъде осигурен запис на обучението на сайта на САК.

За улеснение на колегите прилагаме и кратка инструкция за работа с платформата Zoom, която може да изтеглите на следния линк: кратка инструкция

Уведомяваме Ви също така, че поради неотложен ангажимент на лектора адв. Таня Радуловска планираното за 02.12.2020г. онлайн обучение на тема: Съдебно-деловодни практики ще се проведе на 09.12.2020г.(сряда) от 14ч.

Софийски адвокатски съвет

Споделяне