Важни решения на САС от 24.11.2020г.
Home Новини Важни решения на САС от 24.11.2020г.

Важни решения на САС от 24.11.2020г.

Уважаеми колеги,

Вчера се състоя съвместно заседание на адвокатския съвет, контролния съвет и дисциплинарния съд на САК. На заседанието беше определен съставът на Избирателната комисия за изборите на делегати на САК за ОСАС, които следва да се проведат на 30-31.01.2021г., съгл. разпоредбата на чл.81(1) от ЗА.

Председателят и първият член на избирателната комисия бяха определени с единодушие от всички гласували членове на трите органа на САК, а вторият член и тримата резервни членове на Избирателната комисия с мнозинство.

Избирателната комисия е в състав: Председател - адв. Екатерина Драганова Клечкова-Димитрова,  членове - адв. Иванка Андреева Андреева и адв. Кристина Петрова Кожухарова и резервни членове - адв.Георги Иванов Неделчев, адв.Диляна Цвяткова Иванова и адв.Паскал Георгиев Бояджийски.

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет постигна консенсус и взе решение за организиране и провеждане на поредица от публични дискусии за обсъждане на концепцията за нов Закон за адвокатурата, които ще се проведат под формата на уебинари.

Софийският адвокатски съвет постигна консенсус и взе решение да осигури за адвокатите от САК ползване на правно-информационните системи на АПИС (АПИС ПРАВО И АПИС ПРАКТИКА) и на СИЕЛА (НОРМА и Съдебна практика) за срок от една година на преференциални цени за сметка на бюджета на колегията. Освен това с АПИС и СИЕЛА са договорени преференциални цени за ползване на програмните продукти от адвокатски кантори, съдружия и дружества с пет и повече отделни пароли за достъп (брой работни места). Допълнителна информация по тези въпроси ще публикуваме на сайта на колегията.

По инициатива на председателя на САК адвокат Ивайло Данов на 27.11.2020г. /петък/ от 15.00ч. ще се проведе лекция-дискусия на тема: Как да опазим психичното си здраве в условията на КОВИД-19, с лектор д-р Цветеслава Гълъбова.

Д-р Цветеслава Гълъбова е психиатър, магистър по икономика, експерт съдебна психиатрия, директор на Държавна психиатрична болница „Свети Иван Рилски“ в гр.Нови Искър, член на медицинския експертен съвет за борба с КОВИД-19, национален експерт по психиатрия на Български лекарски съюз.

Лекцията-дискусия ще бъде организирана под формата на уебинар чрез платформата Zoom.

Участието във уебинара ще се осъществява през следният линк:

https://us02web.zoom.us/j/86485138784?pwd=QXJWVGZaQUpSV3pnblJPcm5xZ3pxZz09

Алтернативно, за вече регистрирани потребители на Zoom, може да ползвате следните детайли, за да участвате в уебинара:

Meeting ID: 864 8513 8784
Passcode: 707230

За колегите, които няма да имат възможност да се включат, при съгласие на лектора ще бъде осигурен запис на обучението на сайта на САК.

За улеснение на колегите прилагаме и кратка инструкция за работа с платформата Zoom, която може да изтеглите на следния линк: кратка инструкция

Уведомяваме Ви също така, че поради неотложен ангажимент на лектора адв. Таня Радуловска планираното за 02.12.2020г. онлайн обучение на тема: Съдебно-деловодни практики ще се проведе на 09.12.2020г.(сряда) от 14ч.

Софийски адвокатски съвет

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2021