Дарителска кампания на Съюза на адвокатските колегии на Турция

Уважаеми колеги,

Съюзът на адвокатските колегии на Турция се обърна към адвокатите от Софийска адвокатска колегия с информация за организирана от тях дарителска кампания за финансово подпомагане на пострадалите от унищожителните земетресения в Турция адвокати и техните семейства.

Споделяме с Вас получената информация относно последиците от земетресението (тук) и огромният брой загинали и пострадали адвокати и техните семейства. Съобщава се, че по неокончателни данни 108 адвокати/стажант-адвокати са загубили живота си, а 3-ма адвокати/стажант-адвокати все още са в неизвестност. Броят на загиналите и изчезналите адвокати за съжаление се увеличава.

Някои от сградите на съдилищата и адвокатските колегии в провинциите, засегнати от земетресението, са претърпели големи щети, включително някои от тях са срутени. След катастрофалните земетресения, които за жалост продължават и до днес, домовете и офисите на много адвокати са напълно разрушени или неизползваеми, и те и семействата им са настанени във временни лагери, на открито или при близки, без никакви лични вещи.

Турските колеги отправят призив за солидарност и подкрепа към международните правни и адвокатски организации, към адвокатски колегии и лично към колегите-адвокати от всички държави, защото в този труден момент всяка помощ за тях е важна и безценна.

В случай, че припознаете каузата като своя, можете да направите дарение на някоя от посочените банкови сметки в банера (тук). Срокът на кампанията е до 15.03.2023 г.

Дарените суми по сметки на Съюза на турските адвокатски колегии ще подпомогнат пострадалите адвокати и техните семейства.

Софийски адвокатски съвет

Споделяне