Роудшоу на Нюйоркската конвенция

/


Международния съвет за търговски арбитраж (МСТА), Young Bulgarian Arbitration Practitioners (YBAP) и Българската търговско-промишлена палата организират първото в България „Роудшоу на Нюйоркската конвенция“, което ще се проведе на 26.09.2022 г. (понеделник) от 15:00 ч., в сградата на Българската търговско-промишлена палата на ул. „Искър“ №9 в гр. София и онлайн чрез Google Meet.

Програма

Събитието ще разгледа основните моменти в прилагането на Нюйоркската конвенция, като ще акцентира върху българския превод на „Ръководство на Международния съвет за търговски арбитраж за тълкуване на Нюйоркската конвенция от 1958 г.: Ръководство за съдии“ като инструмент в помощ на съдиите, арбитрите и всички, с интерес към международния търговски арбитраж.

Темите ще бъдат представени от изявени български специалисти в областта на международния арбитраж, с богат опит в частни практики, академични и арбитражни институции по целия свят.

Пълната програмата за събитието може да разгледате тук.

„Роудшоу на Нюйоркската конвенция“ се организира от МСТА и YBAP с домакинството на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата.

За кого е подходящо събитието?

„Роудшоу на Нюйоркската конвенция“ е част от инициативата на МСТА да организира семинари за съдии относно прилагането на Нюйоркската конвенция (https://cdn.arbitration-icca.org/s3fs-public/document/media_document/NYC_Roadshow_flyer_Feb2021.pdf) и е подходящо за съдии, студенти, адвокати и представители на академичната общност с интерес в сферата на международния търговски арбитраж.

Регистрация

Регистрацията за събитието е безплатна и приключва на 22.09.2022 г. Може да се регистрирате на следния линк. Моля да имате предвид, че местата в залата са ограничени и по-рано регистриралите се, ще имат предимство. Ще се радваме, ако решите да присъствате.

Споделяне