Интернет каталог на библиотеката на САК

/


Уважаеми колеги,

В резултат на натрупания значителен обем от източници на ценна юридическа информация в автоматизираната система на библиотеката ивъв връзка с отбелязването на Международния ден на книгата и авторското право на 23 април бихме искали да обявим наличието на една полезна функционалност на съвременната библиотека, която ще предостави свободен достъп до фонда на библиотеката и ще улесни неговото използване от читатели – Интернет каталога на библиотеката на САК.

За достъп до каталога можете да използвате следния линк.

В Електронния каталог ще намерите 2 145 записа на каталогизираните до момента книги и периодични издания от фонда на библиотеката. Търсенето на информация може да се осъществи по различни критерии – автор, заглавие, издателство, ключови думи, предметна рубрика, тема и др. Кратки инструкции за работа с Електронния каталог можете да намерите тук.

Бихме искали да Ви информираме и за наличието на голямо постъпление от нови книги във фонда на Библиотеката на САК за първото тримесечие на годината - монографии, закони, сборници с решения, коментари, съдебна практика, анализи, годишници и др., от различни автори. Новите заглавия са от водещите издателства в страната и са с най-актуална информация и тематика от всички раздели на правната наука – от обща теория на правото, административно, наказателно, международно, гражданско до специалните отрасли на правото. Книгите са каталогизирани и подредени и могат да се заемат от читатели на библиотеката.

Бюлетин с новопостъпилите заглавия през периода януари-март 2023 г. можете да намерите тук.

Всяка година библиотеката прави абонамент за периодични издания, които можете да ползвате за четене на място. За 2023 година освен „Бюлетина на ВКС“, който се издава само електронно, библиотеката има електронен абонамент и за списание „Собственост и право“ и „Български законник“. Предимствата на този абонамент са, че предлага достъп до архива от списанията и за предходни години; може да се търси в него и да се свалят, изпращат и принтират отделни статии от списанията. Електронният абонамент се ползва на място на компютрите в „Библиотека и споделен офис“.

Годишният абонамент е обновен с още един ценен инструмент за практикуващия юрист – на компютрите в „Библиотека и споделен офис“ можете да ползвате модулите „АПИС Право“, „АПИС Практика“ и „АПИС Европраво“ на правно-информационна система АПИС.

Повече информация относно условията за ползване на ресурсите на Библиотеката можете да получите на място в Търговския дом на бул. "Витоша" № 1 А, кантора 203 или на телефон: 02/ 904 80 20, Електронна поща : library@sak-sas.bg.

Софийски адвокатски съвет

Споделяне