Уеб-конференция „COVID-19 И ПРАВАТА НА ДЕЦАТА“

/


Уважаеми колеги,

Национална мрежа за децата и Мрежата за правна помощ („МПП“) към Национална мрежа за децата („НМД“), организира уеб-конференцията „COVID-19 И ПРАВАТА НА ДЕЦАТА“, която ще се проведе на 1 и 2 декември 2021 г. (сряда и четвъртък) от 14:00 до 16:00 часа и ще бъде излъчвана на живо във Фейсбук страницата на НМД.

Основните две тематични направления на конференцията обхващат детското здравеопазване (вкл. защита от насилие) и детското образование, в контекста на тежката епидемична обстановка в страната и мерките за справяне с нея.

Конференция „COVID-19 И ПРАВАТА НА ДЕЦАТА“ ще събере юристи и експерти от сферата на детските права от цялата страна, като ще бъдат обсъдени актуални въпроси и казуси от практиката на участващите експерти, националното право, практиката на ЕСПЧ и др.

Сред лекторите са д-р Ева Жечева - главен експерт при Омбудсмана на РБ; г-жа Геновева Тишева - член на Комитета на ООН за премахване на дискриминацията срещу жените; адв. Адела Качаунова от Българския хелзинкски комитет и др.

Очаквайте скоро подробна програма на конференцията в страницата на събитието тук.

Споделяне