Приоритетно ваксиниране на адвокатите от САК

/


Уважаеми колеги,

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет уточни някои технически подробности по предстоящото приоритетно ваксиниране на адвокатите от САК срещу COVID-19 и взе следните решения:

1. Информация за всички искания за ваксиниране, подадени по електронен път и на хартиен носител в регистратурата на САК, както и всички електронни формуляри за включване в списъка за ваксинация на адвокатите от САК, подадени до ВАдвС чрез САК в срок до 25.02.2021г. /четвъртък/ вкл., ще бъде изпратена на ВАдвС на 26.02.2021г. /петък/.

2. Софийският адвокатски съвет ще продължи безсрочно да приема искания за ваксиниране на колеги от САК и по трите горепосочени начина.

3. Предстоят нови срещи и разговори на председателя на САК адв.Ивайло Данов с министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и с директора на дирекция „Медицински дейност“ при столична РЗИ д-р Мария Чорбева, на които ще се уточнят последните детайли по предстоящото ваксиниране на адвокатите от колегията, в т.ч. за процедурата за осъществяване на посещения на адреси от мобилните екипи от медицински специалисти, разширяване на кръга от лица, които могат да се ваксинират на тези адреси и за евентуално осигуряване на „зелени коридори“ за ваксиниране на адвокатите от САК в няколко лечебни заведения в гр.София.

4. Информация за всички искания за ваксиниране, подадени по електронен път и на хартиен носител в регистратурата на САК, както и всички електронни формуляри за включване в списъка за ваксинация на адвокатите от САК, подадени до 01.03.2021г./понеделник/ вкл., ще бъде изпратена директно на столична РЗИ в изпълнение на вече постигнатите договорености.

5. В момента е наличен само препаратът на Астра Зенека. Очаква се в най-скоро време да бъде доставен и препаратът на Модерна. По тази причина и с цел осъществяване на по-добра организация се отлага началото на ваксинирането.

За подробностите ще Ви уведомим допълнително на сайта на САК.

Софийски адвокатски съвет

Споделяне