„Зелени коридори“ от днес за адвокатите от САК за бързи тестове за наличие на антиген за COVID – 19 и на антитела, както и PCR тестове в МЦ „Св.Панталеймон“

/


Уважаеми колеги,

От днес - 30.12.2020 г., за самостоятелно практикуващите адвокати и адвокатските дружества, съдружия и кантори на членове на САК са осигурени „зелени коридори“ за извършване на бързи тестове за наличие на антиген за COVID – 19 и на антитела, както и на PCR тестове.

За целта на 29.12.2020 г., се сключи договор между Софийската адвокатска колегия представлявана от председателя и адв.Ивайло Данов и Медицински център „Свети Пантелеймон“ представляван от управителя му д-р Владимир Костов.

Членовете на САК могат да направят горепосочените тестове в МЦ „Свети Пантелеймон“, намиращ се на адрес: гр.София, бул. “Александър Стамболийски“ №15, в часовите интервали от 8 ч. до 18 ч. в работни дни и от 8 ч. до 14 ч. в събота в специално осигурени само за тях кабинети и на преференциални цени за своя сметка.

С цел спазване на противоепидемичните мерки е препоръчително адвокатите от САК предварително да записват часове на моб.тел.: 0879-60-10-31 или на ел.поща: callcenter@medicinabg.com.

Преди извършване на тестовете членовете на САК са длъжни да представят адвокатската си карта, данните от която ще бъдат записани.

Цената на преглед от лекар интернист е 30 лева, без да са включени допълнителни методи на изследване.

Цената на прегледите при специалист е обявената в ценоразписа на регистратурата на медицинския център, намалена с 10% за членовете на САК.

За сметка на бюджета на САК ще бъдат плащани:

1. таксите за еднократни посещения на домашния или служебния адрес на всички адвокати от САК, които са в невъзможност по здравословни причини да отидат лично в МЦ „Свети Пантелеймон“ и при наличие на два от петте основни симптома на COVID – 19.
2. таксите за еднократни посещения на служебния адрес на адвокатски дружества, съдружия и кантори на членове на САК в случаите, в които някой от практикуващите на този адрес адвокати от САК е в невъзможност по здравословни причини да се яви лично в горепосочения медицински център и при наличие на два от петте основни симптома на COVID – 19.

За посещение на адрес за вземане на биологичен материал /кръв/ за извършване на бързи тестове за антитела е необходима предварителна заявка от 2 работни дни.

За вземане на биологичен материал /гърлен и носен секрет/ за извършване на бързи антигенни тестове и PCR тестове посещение на адрес се осигурява само след получаване на необходимото за това предварително разрешение от РЗИ.

Предстои сключването на подобни договори между Софийската адвокатска колегия и още четири медицински лаборатории.

За условията по сключените договори ще Ви информираме допълнително.

Уважаеми колеги, за наше огромно съжаление приетият през месец януари тази година бюджет на САК, когато никой от нас не е предполагал какво тежко изпитание ни предстой, не позволява да бъдат поети за негова сметка по-големи такси, защото ние сме длъжни да осигурим равни възможности за всички близо 6 000 софийски адвокати!

Софийски адвокатски съвет

Споделяне