Софийският адвокатски съвет осигурява „зелен коридор” за изследване на адвокатите от САК

/


В най-скоро време за адвокатите от Софийската адвокатска колегия ще бъде осигурен „зелен коридор” за извършване на бързи антигенни тестове за COVID-19, както и на други изследвания.

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет разгледа постъпилите оферти и взе решение да бъдат подписани договори със следните медицински заведения:

МЦ „Св. Пантелеймон”

МДЛ „Цибалаб”

СМДЛ „Рамус”

СМДЛ „Кандиларов”

СМДЛ „Синево”

В тези медицински заведения в определени дни и часови интервали от деня ще бъдат обслужвани с предимство членовете на САК при наличие на симптоми за заболяване. По преценка на пациента /адвокат от САК/ той може да бъде посетен и в дома или офиса му, за да се вземат необходимите проби.

Адвокатските дружества, съдружия и кантори на адвокати от САК ще имат право да заявяват по своя преценка посещение на техните служебни адреси, за да бъдат направени групово необходимите изследвания.

За сметка на бюджета на САК ще бъдат плащани таксите за организация на „зеления коридор“ и за еднократни посещения на домашния или служебния адрес на адвокатите, адвокатските дружества, съдружия и кантори от САК.

Таксите за самите изследвания ще бъдат плащани на преференциални цени от адвокатите за тяхна сметка, ако общопрактикуващият им лекар е отказал да им назначи безплатни тестове.

Предстои сключването на договори с горепосочените медицински заведения.

За подробностите ще Ви уведомим допълнително.

Софийски адвокатски съвет

Споделяне