Home Новини Tържествено честване на 120-годишнината от създаването на САК

Tържествено честване на 120-годишнината от създаването на САК

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

      На 11-ти октомври 1897 г., преди 120 години, е проведено първото Общо събрание на софийските адвокати. С него е  поставено началото на самостоятелното съществуване и самоуправлението на Софийската адвокатура и е избран първият адвокатски съвет, с председател адвокат Димитър Греков.

      Софийският адвокатски съвет взе решение този значим  за всички софийски адвокати ден да бъде подобаващо почетен.
      Каним всички колеги да отбележим заедно юбилея на 11.10.2017 г. (тази сряда) като:

 -  от 10.30 ч., в църквата "Света Неделя", ще бъде отслужен благодарствен молебен и тържествен водосвет за здравето,  благоденствието и благополучието на всички софийски адвокати и техните семейства.
Входът е свободен;

  - от 12.00 ч. Софийският адвокатски съвет ще проведе тържествено заседание, посветено на празника, с участието на членовете на Висшия адвокатски съвет, председателите на адвокатските колегии от страната, ръководителите на съдилищата от Софийски съдебен район и други официални лица.
Входът е с покани;

   - от 19.00 ч. ще се проведе тържествен концерт в зала "България", посветен на 120 - годишнината от основаването на Софийската адвокатура. Софийският адвокатски съвет е осигурил билети, които ще бъдат предоставяни безплатно на колеги, които желаят да посетят концерта.

      Всеки желаещ член на Софийската адвокатска колегия може да получи един билет за тържествения концерт срещу представянето на адвокатската си карта на касите на САК в Търговския дом или в сградата на бул. "Тодор Александров" 137,  считано от 02.10.2017 г. до 10.10.2017 г. всеки работен ден от 8.30 до 16.00 часа.
      Молим да имате предвид, че количеството на билетите е ограничено.

                                                                                                                                                                       Софийски адвокатски съвет

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2018