Home

sak-sas.bg

Злоупотреби - Правна помощ

Печат PDF

Уважаеми колеги,

Преди време Ви информирахме за установени от САС злоуптреби при осъществяване на правна помощ по реда на ЗПП и осъществяване на процесуално представителство от колеги в нарушение на този закон и в нарушение на установения от САС ред за определяне и разпределяне на дела по реда на ЗПП. Информирахме Ви и за взетите от нас мерки срещу тези колеги. Съгласно решение на САС Ви информираме, че един от тези колеги вече е наказан с влязло в сила решение на Дисциплинарния съд при САК. По-долу можете да получите по-подробна информация за случая:
 

UIA - 59e Congrès de l’UIA à Valence : ouverture des inscriptions

Печат PDF

UIA-Seminar

► 59e Congrès de l’UIA à Valence : ouverture des inscriptions !

Chers confrères,

Nous avons le plaisir de vous inviter à nous rejoindre à Valence, en Espagne, pour le 59e congrès annuel de l’UIA, du 28 octobre au 1er novembre 2015. L’inscription en ligne est ouverte! Rendez-vous dès à présent sur notre site internet : www.uianet.org.

Продължение...

Търговски Дом – квалификационни среди

Печат PDF

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Уведомяваме Ви, че на 25.03.2015г. от 14ч. в залата за семинари,   3 етаж – Търговски дом ще се състои тържествено откриване на пролетната сесия за обучение и професионална квалификация на адвокатите. Слово ще произнесе Председателят на САК, адв.Петър Китанов.

Лекциите ще се провеждат всяка сряда за периода от 25.03.2015г. до 24 юни 2015г., включително при следния времеви график:

Продължение...

Правна помощ, опит, достижения и въпроси за решаване

Печат PDF

Уважаеми колеги,

 

Софийският адвокатски съвет Ви уведомява, че на 19.06.2015г. се проведе организираната от него КРЪГЛА МАСА на тема: „Правна помощ, опит, достижения и въпроси за решаване”.

Кръглата маса се проведе в зала „Триадица” на Гранд-хотел София”, улица „Ген. Йосиф В. Гурко” № 1.

Събитието беше официално открито от Омбудсмана на Република България- г-н Константин Пенчев, който подчерта изключителната актуалност на въпросите за правната помощ. Приветствие към форума поднесе Председателят на Върховния касационен съд- г-н Лозан Панов, който се спря на един от съществените проблеми на правната помощ – липсата на контрол върху законосъобразното ползване на правна помощ от гражданите.

Продължение...

МОЖЕМ ЛИ ДА ЗАЩИТИМ ЛИЧНИЯ СИ ЖИВОТ В ЕРАТА НА ЦИФРОВИЗАЦИЯТА?

Печат PDF

Уважаеми колеги, представяме Ви една интересна нова статия на адвокат Кристиан Ферал-Шул, бивша Председателка на Парижката адвокатска колегия, която ще бъде лектор на колоквиума "Право и нови технологии", който ще се състои на 26.06.2015г. от 09,30 до 14,00 часа, в зала „София” на Гранд Хотел София. Съдържанието на статията не е предмет на колоквиума, а същата е само опознавателна и предварително информационна за софийските слушатели, участници в колоквиума!

Продължение...

Copyright © sak-sas.bg 2015