Home

sak-sas.bg

ПОВЕЧЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ОЗНАЧАВА ПОВЕЧЕ ЗАЩИТА НА АДВОКАТИТЕ

Печат PDF

JJU President 2Новият Президент на Международния съюз на адвокатите (UIA) адвокат Жан – Жак Уетвилер (Франция) се ангажира да работи за правова държава

Жан – Жак Уетвилер, адвокат в Парижката и в Брюкселската адвокатски колегии и съосновател на „Адвокатска кантора UGGC-Париж“ бе избран за Председател на UIA на заключителното заседание от Конгреса на UIA, проведен в последните дни на октомври 2015г във Валенсия, Испания. Той наследи на поста уругваеца адвокат Мигел Лоиназ.

Във встъпителното си слово новият Председател на UIA решително се обяви за действия на Международния съюз в защита на правовата държава и следователно, за защита на адвокатската професия (ЗАЩИТА НА ЗАЩИТАТА), силно застрашена в последно време в различни страни по света. Адвокат Уетвилер заяви, че дейността му е продължение и на усилията на неговите предшественици на този пост, а именно адвокатите Стивън Драйфус (САЩ) и Мигел Лоиназ (Уругвай).

Не е възможно да защитаваме правата на човека без нашата професия да бъде независима, силна и уважавана и без законите, създадени от държавата да осигуряват на адвокатите и на техните професионални организации свободното упражняване на адвокатската професия, без те да бъдат преследвани или заплашвани при изпълнение на служебните си задължения, свързани със защита на поверените им интереси на клиента.” – декларира адвокат Уетвилер пред 1200 присъстващи адвокати в залата.

За новият Председател ,,Международният съюз на адвокатите е призван да подпомага съсловните адвокатски организации, както и всички адвокати да усвоят бързите структурни промени, на които сме свидетели в последно време, без да изгубим нашите ценности и спазвайки основната ни мисия за защита на свободите на правовата държава”.

Продължение...

Обявления на ДС

Печат PDF

ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪД

 ПРИ СОФИЙСКА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ

О Б Я В Л Е Н И Е

Съобщаваме Ви че, решенията по изброените ДД са изготвени. Обвиненията са по чл.49 ал.1 от ЗА

Наложени са наказания, които подежат на обжалване в 14 дневен срок от 14.01.15 г.

Продължение...

11th Winter Seminar, Chamonix – March 5-12, 2016/ Attention, Hotel Deadline: January 11, 2016/ REGISTER NOW!

Печат PDF

UIA-Seminar

Dear members, dear colleagues,

HAPPY NEW YEAR!

The UIA is very happy to remind you  to its 11th Winter Seminar on the topic of Cross-border M&A Transactions – Corporate, Regulatory, Litigation/Arbitration and Related Issues" being held in Chamonix, France, from March 5 to 12, 2016. Disregard this mail if you have already registered both for the hotel and for the seminar.

Продължение...

Квалификационни СРЕДИ ЕСЕННА СЕСИЯ’ 2015

Печат PDF

Уважаеми колеги,

Очаквайте следващия сезон на квалификационните среди. Семинарите през Сезон’ 2015 – Есен,  ще  бъдат организирани с методическата помощ на Българската асоциация на Международната организация за развитие на правото (International Development Law Organization – IDLO). Квалификационните обучения са в съответствие с  изискванията на Наредба № 4 за обучение и квалификация на адвокатите на Висшия адвокатски съвет.

Планирани и подготвени са следните семинарни теми: обществени поръчки, защита на интелектуална собственост, защита правата на потребителите, включително последни европейски инструменти, технологии, медии, телекомуникации и право.

Молим, ако имате интерес и към други теми, очакваме вашите предложения  на e-mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

АДВОКАТИ  и МЛАДШИТЕ АДВОКАТИ от САК са поканени на СПЕЦИАЛНО ПОДГОТВЕНИ ЗА ТЯХ СЕМИНАРИ - от 21 октомври включително – ВСЯКА СРЯДА от 14.00 часа!

Часовете по тези семинари ще се зачитат за ГОДИШЕН СЕМИНАРЕН СТАЖ по чл.8 от Наредба №4

Обученията  ще се провеждат в Залата на САК, на ІІІ етаж в Търговския дом в София, бул. "Витоша" № 1 "А". Местата са ограничени до 30 човека.

Записване при Л.Спасов – библиотекар при САК на тел. 0879 292 217 или на място в сградата на адвокатския съвет, бул."Т.Александров" 137.

ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО ДА ПРАВЯТ ПРОМЕНИ В ТЕМИТЕ И ПОКАНЕНИТЕ ЛЕКТОРИ.

В ТАЗИ ВРЪЗКА, МОЛИМ, ЕДНА СЕДМИЦА ПРЕДИ ВСЯКА ЛЕКЦИЯ ДА ПРОВЕРЯВАТЕ ГРАФИКА НА САЙТА НА САК.

БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО.

ГРАФИК КВАЛИФИКАЦИОННИ ЛЕКЦИИ -  СРЕДИ от 14h

Продължение...

Отчет дежурени адвокати м.Януари

Печат PDF

Уважаеми колеги,

 През периода от 01 до 31 януари в САК са постъпили/приети 173 искания за дежурен адвокат, а неприети дежурства по реда в списъка са 45. До всеки адвокат от списъка на дежурните е прозвънено по шест пъти, а до осем адвоката от списъка по седем или общия брой прозвънявания към адвокатите от списъка за дежурните за м. януари е 218.

     Продължава тенденцията на спад на постъпилите/приетите искания в извънработно време и почивните дни.

     Разпределението на постъпилите/приетите искания за служебен защитник от списъка на дежурните адвокати са посочени в справката(прил. № 1).

     Забел. Към 15.01.2016 г. подадените заявления за включване в списъците за дежурните адвокати за 2016 г. са 321. Предвид това следващите месеци планираме, всеки колега подал заявление до края на годината да бъде включен два пъти в месечните списъци. Преди утвърждаването на списъците, предварително ще се съгласува с всеки един адвокат от проектосписъка за готовността му да бъде дежурен.

Секретар на САС

Продължение...

Copyright © sak-sas.bg 2016