Home Actualité

Actualité

Среща на САС с адвокатски дружества

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

На 15.01.2020 г. (сряда) се проведе среща на Софийския адвокатски съвет с представители на големи адвокатски дружества. На това събитие се направи предложение от представители на присъстващите на срещата адвокатски дружества за създаване на благотворителен фонд, като за целта да бъде открита банкова сметка на името на САК. Това предложение ще бъде разгледано на заседанието на САС на 21.01.2020 г. (вторник) и ще бъдете уведомени допълнително за взетото решение.

Председател на САК
адв.Ивайло Данов

Телевизионно и радио предаване

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

На 18-ти януари, събота от 20.35 ч., с повторение в неделя, 19-ти януари от 10.35 ч. в предаване „Кариера” по ТВ Европа и „Радио Европа - новините сега” (105.6 MHz за София), ще бъде излъчен репортаж „Избрани моменти от събития на САК през 2019 г.”

Софийски адвокатски съвет

ДЕКЛАРАЦИЯ

Imprimer PDF
There are no translations available.

Софийският адвокатски съвет изразява силното си безпокойство от изнесените днес в медиите данни за съмнения от колегата ни адв.Ирен Савова, че станалият снощи пожар в бащината й къща в гр.Ихтиман е умишлен акт. Ако това е истина, то този пожар е поредният акт на престъпно посегателство срещу адвокат Савова.

Ние, представителите на Софийската адвокатура, настояваме компетентните служители в структурите на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи да предприемат незабавни действия по установяване на причината за пожара и в случай, че същият е умишлено деяние, да бъдат взети всички възможни мерки за установяване на извършителите и поръчителите му.

Недопустимо е в 21-ви век на територията на Европейския съюз едно лице да бъде преследвано и заплашвано заради работата му като защитник, а държавата да стои безучастна.

Адвокатурата като обединител на професионалните защитници на човешките и гражданските права и свободи на българите никога няма да приеме нарушаването им заради лично и обществено положение или имуществено състояние, а още по-малко заради заета позиция по дело или досъдебно производство от български адвокат, вършещ работата си в защита на клиент.

Заявяваме, че за нас посегателството върху адвокати, независимо с какви подбуди, е посегателство срещу правовата държава и настояваме за приоритетно и задълбочено разследване, както и че ще следим за развитието му и след като вече не е част от „новините на деня“.

Призоваваме също така компетентните органи да излязат с информация за развитието на разследванията по предходните посегателства срещу имуществото и личността на адв. Ирен Савова.

Софийският адвокатски съвет категорично заявява, че застава изцяло зад адвокат Савова и ще я подкрепи по всички възможни и разрешени от закона начини. В основата на адвокатската професия стои защитата на правата на гражданите и юридическите лица. Вярваме, че за да упражняват свободно и достойно професията си, българските адвокати трябва да бъдат защитавани от правозащитните органи не само в качеството си на граждани, но и в качеството си на професионалисти.

Софийски адвокатски съвет

Готови адвокатски карти

Imprimer PDF
There are no translations available.

Готови са картите на следните адвокати и младши адвокати

Забележка*: Нововписаните адвокати и младши адвокати да носят и 1бр.снимка.

Lire la suite...

Здравна профилактика за адвокатите от САК през 2020 година

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

На вчерашното си заседание Софийският адвокатски съвет взе решение да бъде продължено действието на сключените договори с Медицински центрове „Лора” ЕООД и „Санус 2000” ЕООД за здравна профилактика на всички адвокати и младши адвокати от Софийска адвокатска колегия до края на 2020 година.

За контакти и записване:
МЦ „ЛОРА” ЕООД тук
МЦ „САНУС 2000” ЕООД тук

Софийски адвокатски съвет

МЦ „САНУС 2000” ЕООД

Imprimer PDF
There are no translations available.

Вземането на кръв и даването на урина за изследване става на място в  МЦ „САНУС 2000” – филиал „Иван Гешов”  № 50, находящ се на адрес: гр.София, бул.”Иван Гешов” № 50.

За вземане на кръв за предвидените изследвания е необходимо адвокатите да се явяват на гладно без прием на кафе, чай, сокове и др.напитки освен вода. Освен това е желателно предишната вечер да бъдат ограничени приемът на мазни храни и алкохол с оглед обективността на кръвните резултати на лицата.

Ехография на пикочо-половата система (при прегледа от уролог) е желателно да се прави на пълен пикочен мехур. Ехография на коремни органи се прави на гладно (за визуализация на жлъчния мехур).

Медицинските прегледи се провеждат в МЦ „САНУС 2000” – филиал „Иван Гешов”  № 50, находящ се на адрес: гр.София, бул.”Иван Гешов” № 50 след записан предварително час на телефона на регистратурата: 02/9501122.

МЦ „ЛОРА” ЕООД

Imprimer PDF
There are no translations available.

Прегледите и клиничните изследвания се провеждат в „Лора – Медицински център” ЕООД и Медико-диагностична лаборатория „Лора” ООД, находящи се на адрес: гр.София, ул.”Позитано” № 10.

Вземането на кръв и даването на урина за изследване става на място в  Медико-диагностична лаборатория „Лора” ООД, ул.”Позитано” № 10, етаж 6.

За вземане на кръв за предвидените изследвания е необходимо адвокатите да се явяват на гладно без прием на кафе, чай, сокове и др.напитки освен вода. Освен това е желателно предишната вечер да бъдат ограничени приемът на мазни храни и алкохол с оглед обективността на кръвните резултати на лицата. Ехография на пикочо-половата система (при прегледа от уролог) е желателно да се прави на пълен пикочен мехур. Ехография на коремни органи се прави на гладно (за визуализация на жлъчния мехур).

Медицинските прегледи се провеждат в ехографския кабинет на „Лора – Медицински център” ЕООД на адрес – ул. „Позитано” № 10 след записан предварително час на телефона на регистратурата: 02/980 80 65 вътр.20.

ОСИГУРИТЕЛНА КАСА „АДВОКАТ”

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

Уведомяваме Ви, че от 01.01.2020 г. минималния осигурителен доход за самоосигуряващите се лица е 610 лв. Напомняме, че до 31 януари всяко самоосигуряващо се лице може да заяви в ТД на НАП София промяна на процента си на осигуряване за 2020 г., като от по-нисък процент на осигуряване може да премине към по-висок такъв, включващ осигуряване за Общо заболяване и майчинство, или от по-висок процент на осигуряване може да премине към по-нисък такъв, изключващ осигуряване за Общо заболяване и майчинство.

Уважаеми, колеги членове на Осигурителната каса, в случай, че някой от Вас желае да бъде осигуряван на доход по-висок от минималния (610 лева), молим в срок до 30 /тридесети/ януари 2020 г. да заяви това свое желание в касата, за да може да бъде настроена програмата по неговата лична партида.

За тези от Вас, които в предишни години са заявили осигурителни доходи, по високи от 610 лв., при липса на ново заявление, ще бъдат прилагани заявените по-рано осигурителни доходи.

Молим, колегите, членове на ОК, които желаят да направят промени в процента си на осигуряване за 2020 г. да заявят това в касата до 30 /тридесети/ януари 2020 г. като представят уведомление до ТД.

Осигурителна каса „Адвокат“, Ви пожелава спорна и успешна Нова Година!

Приемен ден на Председателя за м. януари 2020 г.

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

Уведомявам Ви, че приемният ден на Председателя на САК – адв. Ивайло Данов за м. януари 2020 г. ще бъде на 22.01.2020 г. /сряда/ в часовите интервали от 11.00 до 13.00 часа и от 15.00 до 17.00 часа.

Моля да се запишете предварително на тел.02 9048015.

Първи клуб на адвоката

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

Информираме Ви, че Софийската адвокатска колегия е сключила договор, по силата на който всички адвокати от САК и техните компании ще ползват 10 % (десет процента) отстъпка (без обедното меню) в ресторант „ЗАФО” (гр.София, ул. „Цар Асен I-ви“ №2Б) при предоставяне на адвокатска карта с валиден стикер за съответната година. При група от десет и повече човека ще имате възможност да ползвате 20 % (двадесет процента) отстъпка.

Предстои сключване на договори между САК и други заведения при промоционални условия за членовете на колегията.

Софийски адвокатски съвет

ВАЖНО ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОК „АДВОКАТ”

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

Осигурителна каса „Адвокат”, уведомява всички свои членове във връзка с подаваните от тях молби, заявления, жалби и други документи, свързани с предоставянето на услуги от осигурителната каса по възникване, изменение или прекратяване на осигурителните права и задължения на осигурените лица, както и представяне на документи за изплащане на парични обезщетения от НОИ, същите да бъдат адресирани само до Осигурителна каса „Адвокат”, а не до други органи на Софийската адвокатска колегия, поради изключителната компетентност на осигурителната каса по извършване и предоставяне на дейности, свързани с осигурителните случаи на членовете и.

При възникнали въпроси моля да се обръщате към:
 - адв.Тодор Филипов (Управител на осигурителна каса „Адвокат”) 0879/292238.

Приемна осигурителна каса Адвокат:
 - Славка Иванова – 02/9048016;
 - Николай Игнатов – зам.гл.счетоводител и заверяващ осигурителен стаж пред НОИ и болнични – 02/9048016.

ОК „АДВОКАТ”

Снимки от детското коледно парти на САК

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

снимките на всички деца от детското коледно парти от 19.12.2019 година на Софийската адвокатска колегия вече са налични на хартиен носител и могат да бъдат получени от служителя Людмила Тодорова - „Регистратура” на САК в сградата на бул. "Тодор Александров"137, ет.2 в работно време (от 8,30 ч. до 13ч. и от 13,45 ч. до 17 ч.)

Секретар на САК
адв.Пейчо Пейчев

Обучителен семинар по Хартата за основните права на ЕС

Imprimer PDF
There are no translations available.

Уважаеми колеги,

На 20-ти, 21-ви и 22 февруари 2020 година в Аула Магна и Салон Валенте в Съдебната палата на Милано ще се проведе семинар (на английски и италиански език) по прилагането на Хартата на основните права на ЕС, организиран в рамките на европейския проект Lawyers4Rights („Адвокати за права”). Проектът се реализира с безвъзмездна помощ в подкрепа на проекти за международно обучение по гражданско право, наказателно право или основни права (JUST-JTRA-EJTR-AG-2017).

Трите дни на обучението ще бъдат посветени на задълбочаване познаването на разпоредбите на Хартата, сравнително-правен анализ на нейното прилагане и съдебната практика на Съда на ЕС в областта на основните права на ЕС.

Темите, върху които семинарът ще се фокусира, са борбата с тероризма и събиране на семейства в контекста на миграцията, които поставят нови предизвикателства пред защитата на основните права в ЕС.

Можете да кандидатствате за обучението, като попълните формуляра на сайта  https://lawyers4rights.eu/application-form/ и изпратите свое CV и мотивационно писмо на английски език.

В обучението в Милано е предвидено участието на 10 български адвокати. Разноските за път и настаняване ще бъдат платени по проекта.

Селекцията ще бъде извършена от комисия, като сред критериите за подбор са нивото на владеене на английски език и професионалния опит на кандидатите.

Крайният срок за кандидатстване е 12-ти януари 2020 г.

Одобрените кандидати ще бъдат писмено уведомени най-късно до 22-ри януари 2020 г.

icon-pdf Повече информация и програмата можете да намерите в приложените файлове (български).

icon-pdfПовече информация и програмата можете да намерите в приложените файлове (италиански).

Софийски адвокатски съвет

Copyright © sak-sas.bg 2020