Home Новини Обучителен семинар по Хартата за основните права на ЕС

Обучителен семинар по Хартата за основните права на ЕС

Уважаеми колеги,

На 20-ти, 21-ви и 22 февруари 2020 година в Аула Магна и Салон Валенте в Съдебната палата на Милано ще се проведе семинар (на английски и италиански език) по прилагането на Хартата на основните права на ЕС, организиран в рамките на европейския проект Lawyers4Rights („Адвокати за права”). Проектът се реализира с безвъзмездна помощ в подкрепа на проекти за международно обучение по гражданско право, наказателно право или основни права (JUST-JTRA-EJTR-AG-2017).

Трите дни на обучението ще бъдат посветени на задълбочаване познаването на разпоредбите на Хартата, сравнително-правен анализ на нейното прилагане и съдебната практика на Съда на ЕС в областта на основните права на ЕС.

Темите, върху които семинарът ще се фокусира, са борбата с тероризма и събиране на семейства в контекста на миграцията, които поставят нови предизвикателства пред защитата на основните права в ЕС.

Можете да кандидатствате за обучението, като попълните формуляра на сайта  https://lawyers4rights.eu/application-form/ и изпратите свое CV и мотивационно писмо на английски език.

В обучението в Милано е предвидено участието на 10 български адвокати. Разноските за път и настаняване ще бъдат платени по проекта.

Селекцията ще бъде извършена от комисия, като сред критериите за подбор са нивото на владеене на английски език и професионалния опит на кандидатите.

Крайният срок за кандидатстване е 12-ти януари 2020 г.

Одобрените кандидати ще бъдат писмено уведомени най-късно до 22-ри януари 2020 г.

icon-pdf Повече информация и програмата можете да намерите в приложените файлове (български).

icon-pdfПовече информация и програмата можете да намерите в приложените файлове (италиански).

Софийски адвокатски съвет

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2020