Home Новини Покана за публична лекция на съдия Анн МакАлистър: „Съдебната медиация във Великобритания“.

Покана за публична лекция на съдия Анн МакАлистър: „Съдебната медиация във Великобритания“.

Уважаеми колеги,

Изпращаме Ви покана за събитие, което ще се състои на 22.10.2019 г. от 16:30ч. в сградата на Софийски районен съд, Наказателно отделение, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ № 23, ет.1, зала „Юстиция“.

Софийски адвокатски съвет

Уважаеми колеги,
Центърът за спогодби и медиация при СРС и СГС ви кани на публична лекция на съдия Анн МакАлистър от Великобритания на тема: „Съдебната медиация във Великобритания“.

 

Лекцията ще се състои на 22.10.2019 г./вторник/, 16:30-18:30ч., в сградата на Софийски районен съд, Наказателно отделение, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ № 23, ет.1, зала „Юстиция“.

Анн МакАлистър е съдия във вещно отделение. Висшето си образование тя е получила в Кеймбридж и Лондонското училище по икономика (London School of Economics). След това три години тя е преподавала в Лондонския университет.

През 1982 г. тя става адвокат, като специализира вещно и наемно право. Тя е медиатор от 2003 г., когато е обучена от Центъра за ефективно разрешаване на спорове (CEDR). През 2004 г. тя е назначена за съдия на непълно работно време, като е разглеждала наказателни, граждански и търговски дела. От 2006 г. тя е съдия на пълно работно време, като разглежда граждански и търговски дела.

През 2006 г. съдия МакАлистър въвежда използването на медиация в нейния съд, където имат трима съдии на пълно работно време и 30 съдии на непълно работно време. От всички съдии 10 са обучени за медиатори. През последните години се увеличава броят на делата, които те разрешават чрез медиация.

Ще има осигурен симултанен превод на български език и възможност за дискусия.

Молим до 18.10.2019г. да потвърдите желанието си да присъствате на лекцията чрез Мариана Николова, съдебен координатор на Центъра на: тел. 0889 515 423 или електронен адрес Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. .

гр. София                                                                 С уважение,
14.10.2019 г.                                                            адв. Надя Банчева,
                                                                               Председател на ЦСМ
                                                                               към СРС и СГС

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2020