Home Новини Решение на Софийския адвокатски съвет във връзка с процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България

Решение на Софийския адвокатски съвет във връзка с процедурата по избор на нов главен прокурор на Република България

Софийският адвокатски съвет след като взе предвид, че Висшият адвокатски съвет вече е изразил становище от името на българската адвокатура по отношение на избора на нов главен прокурор с обръщение от 17 септември 2019 г., на свое заседание от 1 октомври 2019 г. взе решение от името на адвокатите от Софийска адвокатска колегия да бъдат отправени въпроси по Концепцията за стратегическо управление на прокуратурата на кандидата за главен прокурор г-н Иван Гешев по реда на чл. 173, ал. 8 от ЗСВл. Съгласно времевия график за провеждане на процедурата, обявен на сайта на ВСС, до 16 октомври 2019 г. могат да бъдат подавани въпроси и становища към кандидата за главен прокурор.

Софийският адвокатски съвет счита, че въпросите към кандидата трябва да бъдат съобразени с мнението на адвокатите от колегията. Поради това Софийският адвокатски съвет кани адвокатите от САК да отправят своите писмени въпроси и становища, свързани с концепцията на кандидата за главен прокурор в срок до 9 октомври 2019 г. включително на електронен адрес: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , като посочват трите си имена и личния си адвокатски номер. Постъпилите предложения ще бъдат обобщени от САС и представени пред ВСС от името на Софийска адвокатска колегия.

Софийски адвокатски съвет

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2020