Home Новини Международно състезание за млади адвокати

Международно състезание за млади адвокати

European Bars Federation (Федерция на европейските адвокатски колегии) съвместно с Адвокатска Колегия Вроцлав /Полша/ и Адвокатска Колегия Хага /Холандия/ организират конкурс НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК на тема: АДВОКАТСКАТА КАНТОРА НА БЪДЕЩЕТО с цел да се насърчи иновативното мислене на студентите и младите адвокати в началото на тяхната кариера, стратираща във времена, когато традиционната адвокатска практика се променя бързо.

Могат да участват млади адвокати, членове на САК и студенти по право в четвърти и пети курс на възраст до 35 години самостоятелно или в отбори по двама.

Конкурсът ще се проведе на два етапа.

По време на първия етап участниците в конкурса трябва да изпратят молба по образец и презентация на PowerPoint в срок до 15 януари 2019г. директно на Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , в която да изложат вижданията си за промените, иновациите и предложенията, свързани с развитието на новите технологии в адвокатската професия.

До 22 януари 2019г. ще бъдат определени 10 финалисти, които ще бъдат уведомени, че ще участват на втория етап, който ще се проведе на 22 февруари 2019г. в седалището на Адвокатска Колегия Вроцлав, където в рамките на максимум 15 минути презентацията ще бъде представена на жури, което ще задава въпроси.

Първите трима ще бъдат отличени, като победителят ще бъде поканен на конгреса на FBE в Барселона на 30.05.2019 г., където ще получи наградата си.

Вторият и третият ще бъдат наградени от съорганизаторите.

Адвокатска Колегия Вроцлав поема разходите за конкурса, включително обяд и вечеря на 22 феврурари 2019г. Всеки участник поема за своя сметка разходите за хотел и транспорт до Вроцлав. При евтуално класиране на адвокати от САК, Софийският адвокатски съвет ще реши дали тези разходи ще бъдат поети изцяло или частично за сметка на бюджета на САК.

Повече информация за условията на конкурса можете да получите от сайта на FBE (Федерция на европейските адвокатски колегии) http://www.fbe.org.

icon-word Форма за кандидатстване

 

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2019