Home Новини ПРОГРАМА НА АДВОКАТСКА АКАДЕМИЯ „ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ПРАВО”

ПРОГРАМА НА АДВОКАТСКА АКАДЕМИЯ „ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ПРАВО”

Месец юни, 2018 г.

           Време на провеждане – всеки петък, от 14 до 17 часа.

         Формат -2 лекционни часа по 80 мин. с кафе-пауза от 20 минути.

         Предварителното записване ще се извършва от библиотекаря на САК Лъчезар Спасов: всеки работен ден между 9:30 – 16:30 ч. в сградата на САК на бул. „Тодор Александров” №137 или на телефони 02 987 05 19, вътр. 120 и 0879 292 217. В случай, че записали се впоследствие нямат възможност да присъстват на семинар, молим да се отпишат на посочените телефони.

ТЕМИТЕ

8     Юни, 2018 г.

1. Адвокатът като лидер - техники на задаване на въпроси. Водене на делови разговори.

       2. Паметта. Усъвършенстване на паметта. Кодиране, интересът, асоциации, запознаване, визитки, обещанията, цифри и телефонни номера.

 

Лектори: Анатолий Пазийски, дипломат, съветник в Дирекция „Държавен протокол” към Министерество на външните работи на Република България,

                   адв. Светозар Зафиров

 

15  Юни, 2018 г.

1. Как да сме ефективни при създаването на адвокатски блогове, писането в интернет средата и социалните мрежи по професионални теми.

     2. Адвокатското възнаграждение. Удовлетвореност на адвоката според системите на заплащане и ролята й за справянето с адвокатския скептицизъм. Основни и алтернативни начини за договаряне на адвокатските хонорари в чуждестранната практика.

 

 

Лектори: Проф. д.ф.н. Иванка Мавродиева, адв. Светозар Зафиров

 

22  Юни, 2018 г.

1. Как да се грижим за себе си като адвокати – някои техники на интегралния коучинг и дишането от практиката на американските адвокати.

 

2. Харизмата в адвокатската практика.

 

Лектори: адвокат Пламен Русев, адвокатска колегията на щата Джорджия, САЩ, активен участник в инициативите на колегията в Джорджия по въпросите на здравето на адвокатите.

                 адв. Светозар Зафиров

 

29  Юни, 2018 г.

1.Новото законодателство в борбата с прането на пари и "адвокатската тайна". Умира ли принципът на поверителност в адвокатската дейност?

2. Данъците и адвокатската практика. Данъчно планиране в дейността на индивидуалния адвокат и на адвокатските дружества и сдружения.

 

Лектори: адв. Метин Ибриямов, адв. Светозар Зафиров,

 

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2019