Home Новини Важно за адвокатите от САК, вписани в НРПП и оказващи правна помощ по наказателни дела

Важно за адвокатите от САК, вписани в НРПП и оказващи правна помощ по наказателни дела

Уважаеми колеги,

 Със свое решение Националното бюро за правна помощ (НБПП) е задължило всички адвокати, които се явяват като служебни или резервни защитници да преминат до края на 2017 година, обучение за измененията в НПК, в сила от 05.11.2017г.

 С изпратено писмо до всички адвокатски съвети НБПП е указало списъкът на преминалите обучение адвокати да се съхранява в адвокатските съвети и да се ползва при определяне на служебни и резервни защитници по наказателни дела. Списъкът трябва да се изпрати и в НБПП.

 В тази връзка Софийският  адвокатски съвет, съвместно с НБПП и ЦОА "Кръстю Цончев", организира семинар само за адвокатите от САК, вписани в Националния регистър за правна помощ, на тема: "Измененията в НПК" с лектор адв. Ина Лулчева, който ще се проведе  на 15.12.2017г.  от 11.30 до 17 часа в сградата на Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев", находяща се в гр.София, ул."Цар Калоян" №8, ет.4.

 За колегите, за които тази дата не е удобна, обучение може да се премине и на 18.12.2017г. от 13 до 17 часа на семинара, организиран от ЦОА "Кръстю Цончев", съвместно с НБПП на тема: "Измененията в НПК" с лектор адв. Златка Стефанова.

 Желаещите могат да се запишат за участие в някой от семинарите в Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев", както и на телефони: 02/980 10 92, 0884/922 913 и на имейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. . Местата са ограничени до запълване капацитета на залата.

 Предстои и провеждането на семинар в гр.Велинград в периода 15.12.2017г. – 17.12.2017г., касаещ промените в ГПК и НПК, за който ще Ви информираме тези дни, защото уточняваме последните подробности.

 Уведомяваме колегите, че съгласно указанията на НБПП, свързани с контрола за качество на предоставяната защита, служебни защити по наказателни дела следва да  се разпределят само между колегите, преминали такова обучение.

 Адвокатите от САК, които са преминали други обучения по НПК, например  семинара на тема "Реформата в НПК" с лектор адв. Даниела Доковска, организиран от Софийския адвокатски съвет със съдействието на ЦОА "Кръстю Цончев" или семинара „Измененията в НПК“ с лектор съдия Валя Рушанова, организиран от ЦОА "Кръстю Цончев", ще бъдат включени в списъка на адвокатите, между които ще се разпределят служебни защити по наказателни дела.

Софийски адвокатски съвет

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2018