Home Други Адвокатска академия „За това, което не пише в учебниците по право“ - м.Март

Адвокатска академия „За това, което не пише в учебниците по право“ - м.Март

ПРОГРАМА НА АДВОКАТСКА АКАДЕМИЯ

„ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ПРАВО”

Месец март, 2018 г.

 

          Време на провеждане – всеки петък, от 14 до 17 часа.

         Формат -2 лекционни часа по 80 мин. с кафе-пауза от 20 минути.

         Предварителното записване ще се извършва от библиотекаря на САК Лъчезар Спасов: всеки работен ден между 9:30 – 16:30 ч. в сградата на САК на бул. „Тодор Александров” №137 или на телефони 0879 292 217. 

ТЕМИТЕ

9     Март, 2018 г. – ОТКРИВАНЕ НА ВТОРИ СЕЗОН ОТ ТРЕТАТА ГОДИНА НА АКАДЕМИЯТА

1. Психичните защити като “вградени” модели на поведение и защитни механизми, които са следствие на личните ни травми.  Какви са несъзнаваните ни модели на защита. Как всеки един характер се защитава?

2. Маркетинг на адвоката. Адвокатският блог, е-мейлите в помощ на маркетинга, брандираната журналистика, нюзлетърси, видеоканали, инфографики, уебинари и други маректингови средства в помощ на адвокатския маркетинг.

 

           Лектори: Мадлен Алгафари, писател и психотерапевт, адв. Светозар Зафиров.

 

16  Март, 2018 г.

1. Ролята и мястото на адвоката в подготовката и провеждането на процедури по възлагане на обществени поръчки и в производството по обжалване пред КЗК и ВАС

 

2. Практическо приложение на невербалната интелигентност в адвокатската практика. Значението на външния вид. Красотата и адвокатската професия. Облеклото. Съдът, съдебните заседатели и облеклото на адвоката. Общи правила за професионално облекло на адвокатите – мъже и адвокатите – жени (и по нещо за бижутата, обувките, татуировките, грима, аксесоарите и личните принадлежности).

 

Лектори: адв. Александър Александров, адв. Светозар Зафиров.

 

23  Март, 2018 г.

1. Съвременна езикова комуникацияустно, писмено и делово общуване. Комуникативни умения. Съвременни начини на комуникация, правила и етикет в общуването.

2. Вниманието. Задържане на вниманието, сривове, крива на вниманието. Начини за спечелване на вниманието.Паузи.Контрол върху езика на тялото.

 

Лектори:    Елеонора Георгиева и Румен Моновски от „Сдружение за обществена подкрепа – СОП” , адв. Светозар Зафиров.

30  Март, 2018 г.

1. Стереотипи и предразсъдъци, като пречки в общуването. Как да преодолеем личните си стереотипи и предразсъдъци при адвокатската дейност.

2. Ситуационни стратегии. Позицията на адвоката в пространството при делови срещи и в разнообразна обстановка, подготовка на сцената, включване на невербалния радар.

 

Лектори:    Елеонора Георгиева и Румен Моновски от „Сдружение за обществена подкрепа – СОП” , адв. Светозар Зафиров

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2020