Home Други Безплатен специализиран семинар с практически техники за представителство в медиация за адвокати

Безплатен специализиран семинар с практически техники за представителство в медиация за адвокати

Уважаеми колеги,

От името на Център за разрешаване на спорове и Български институт за правни инициативи (БИПИ), бихме искали да Ви поканим на първия по рода си в София специализиран семинар с практически техники за представителство в медиация за адвокати:  „АДВОКАТИ И МЕДИАЦИЯ: Разумни решения на търговски спорове и спорове, свързани с несъстоятелността с медиация“.

Семинарът ще се проведе на 2 ноември, 2017г., 16.00 – 20.00 ч., Венус център, бул. Княз Александър Дондуков 9 (вход откъм ул. Бачо Киро).
С обучители: Албена Комитова и Севдалина Александрова, обучители по медиация, адвокати
И с участието на съдия Елизабет Стонг*, съдия по търговски дела и несъстоятелност в съда на Източен окръг Ню Йорк, която е на посещение в България като част от проекта "Мрежа на американските съдии за България" на БИПИ
В него ще имате възможност да изпитате на живо ефективността на техниките, които се използват в медиация, и как един адвокат може да постига максимални резултати както при защитата на интересите на клиента си в медиация, така и при преговорите и в ежедневието си.
Ще чуете и любопитни истории от практиката в България, тъй като медиация все по-широко се използва във все повече градове в цялата страна.
Специален гост на семинара ще бъде съдия Елизабет Стонг, търговски съдия от Ню Йорк, която ще сподели примери от практиката си и как работи медиацията при търговски спорове в САЩ, включително при несъстоятелност.
Осигурен е превод от английски език.
Семинарът е безплатен. Това е възможно благодарение на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“, финансиран от фондация „Америка за България“, изпълняван от Център за разрешаване на спорове. Повече информация за проекта можете да видите тук: http://bgmediation.com/proekt
По-долу ще намерите програмата за семинара.


Тъй като местата са ограничени, записването става до 30 октомври 2017г. на Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. или на 0889611171.
Ще се радваме да ви видим!

 

С уважение,
Албена Комитова, Председател на Център за разрешаване на спорове
Биляна Гяурова-Вегертседер, Директор на Български институт за правни инициативи

ПРОГРАМА

„АДВОКАТИ И МЕДИАЦИЯ: Разумни решения на търговски спорове и спорове, свързани с несъстоятелността с медиация“

2 ноември, 2017г., 16.00 – 20.00 ч., Венус център,

С участието на съдия Елизабет Стонг*,

 съдия по търговски дела и несъстоятелност в съда на Източен окръг Ню Йорк

 

16.00 – 17.30             Медиация и преговори – ролята на адвоката – предлагам кратко представяне на разликата медиация, преговори и ролята на адвоката в тях – 20 мин.

Демонстрация – предлагам казус медиация с адвокати – около 30 мин. Ще им е интересно и ще видят какво различно прави адвоката, ще могат да коментират – 10 мин. Анали и дискусия

Техники при представителство в медиация – 30 мин. след като направим анализ на използваните от адвокатите техники, ще добавим допълнителни насоки кои всъщност са работещите въпроси, защо правилното слушане може да ни реши целия казус, как да преформулираме нападателни реплики на насрещната страна, когато сме адвокати, и т.н.

Водещи: Албена Комитова, Севдалина Александрова – адвокати, обучители по медиация

17.30 – 17.45             Кафе пауза

17.45 – 18.30             Как медиацията разрешава търговски спорове

-          примери от практиката,

-          позиции и интереси,

-          инструментите на медиацията, и приложимостта им за адвокатите и мениджърите,

-          сътрудничеството между адвокати и медиатори,

-          медиация по време на съдебно производство – ползи за бизнеса, адвокатите и страните, практиката в САЩ

18.45 – 19.30              Медиация при несъстоятелност – как работи, примери от практиката

Водещ: съдия Елизабет Стонг

19.30 –20.00              Дискусия – отговори на въпроси

*Съдия Елизабет Стонг е съдия по несъстоятелност в съда на Източен окръг Ню Йорк от 2003г. Преди това е била адвокат по корпоративно право и съдружник в адвокатска кантора в Ню Йорк. Обучавала е съдии на 5 континента. Приложено ще намерите нейната биография.

Печат PDF

Copyright © sak-sas.bg 2020