Home

Софийска Адвокатска Колегия

СЪОБЩЕНИЕ

Печат PDF

На 29.06.2017г., в 13ч. в църквата при Централните софийски гробища ще се състои опелото на проф. Владимир Петров. Всеки, който го е запомнил с добро, да намери време и да дойде, за да го изпратим в последния му път. Който не може да дойде - да запали една свещ за светлата памет на нашия обичан професор!

Готови адвокатски карти

Печат PDF

Готови са картите на следните адвокати и младши адвокати

AdvokatskiKarti 2017 06 19

Националните адвокати и институциите на ЕС – практически насоки за взаимодействие и лобизъм

Печат PDF

„Дружеството на младите адвокати – София“ организира семинар на тема

„Националните адвокати и институциите на ЕС – практически насоки за взаимодействие и лобизъм“.

Целта на семинара е от една страна да бъдат дадени конкретни идеи и ноу хау на колегите адвокати относно възможностите за взаимодействие с европейските институции по възможни казуси в тяхната практика, а от друга – в светлината на 10-годишнината от членството на България в ЕС и на предстоящото председателство на Съвета на Европейския съюз, да проведем дискусия относно могат ли националните адвокати да имат своята роля в развитието на правото, на процедурите и на институциите на ЕС.

Очакваме Ви на 22 юни 2017 г. (четвъртък) от 10:00часа, в Голямата конферентна зала на „Венус Център“, гр. София, бул. „Княз Александър Дондуков“ №9 (вход – откъм ул. „Бачо Киро“), приложено Ви изпращаме програмата на събитието.

Продължение...

Оферта за медицинска застраховка за лечение в чужбина „АЛИАНЦ БЕСТ ДОКТОРС”

Печат PDF

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

    В резултат на близо едногодишни преговори, проведени между САС и ЗАД „Алианц България Живот”, представяме на вниманието Ви оферта за медицинска застраховка за лечение в чужбина „АЛИАНЦ БЕСТ ДОКТОРС”. Офертата съдържа специални условия по отношение на членовете на САК и техните семейства.
    За да се пристъпи към сключване на договор при посочените в офертата условия е необходимо да има минимум 1 000 /хиляда/ желаещи колеги да се ползват от тази застраховка.
    Всеки от Вас, който желае лично и по отношение на членове на семейството си да се ползва и стане част от този вид групова застраховка, следва да заяви поименно това на електронна поща на САК  Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. , на телефон 0879 292 217 при библиотекаря Лъчезар Спасов или лично при него в библиотеката на колегията, където ще се поддържа списъка на желаещите.  
    При набиране на посочената по–горе минимална бройка, ще се пристъпи към конкретно договаряне от работна група, в която ще участват освен членове на САС,  специалисти в областта на застрахователното право и медицината.
    Във връзка с горното САС на свое заседание взе решение да съфинансира стойността на окончателната застрахователна премия до 30% от окончателния й размер.
    Каним всички от Вас, които имат интерес и желание за сключване на такава застраховка да се запишат при библиотекаря на посочените по-горе телефон и електронен адрес.

САС

Готови документи от Пролетната изпитна сесия

Печат PDF

Софийска Адвокатска Колегия

Уведомяваме кандидатите подали документи за Пролетната изпитна сесия за адвокати и младши адвокати, че вече могат да получат обратно подадените от тях документи и готовите удостоверения (за успешно издържалите изпита) в сградата на колегията на бул. "Тодор Александров" 137, ет.2, ст.3 Личен състав.

Готови адвокатски карти

Печат PDF

Готови са картите на следните адвокати и младши адвокати

AdvokatskiKarti 2017 06 07

Обявления на ДС

Печат PDF

ДИСЦИПЛИНАРЕН СЪД

ПРИ СОФИЙСКА АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ

                       

О Б Я В Л Е Н И Е

 

                        Дисциплинарният съд при САК – 3-ти състав на основание чл.139 ал.2 от Закона за адвокатурата – уведомява, че на 20.06.17 г. от 14.00 ч. в заседателната зала на Дисциплинарния съд., намиращ се на бул.”Тодор Александров, № 137, ет.3 ще се проведе заседание на което ще бъдат разгледани дисциплинарните дела срещу следните дисциплинарно обвинени адвокати. Дисциплинарното обвинение е по чл.49 ал.1.

Продължение...

Адвокатска академия „За това, което не пише в учебниците по право“ - м.Юни

Печат PDF

Уважаеми колеги, с удоволствие представяме на вашето внимание програмата на АДВОКАТСКАТА АКАДЕМИЯ „ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ПРАВО” за месец юни 2017 г.

 

ПРОГРАМА НА АДВОКАТСКА АКАДЕМИЯ

„ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ПРАВО”

Месец юни , 2017 г.

 

 

2     юни 2017 г

1. Ситуационни стратегии – поздрав и запознаване, първият досег, срещи според обстановката, цели-атмосфера, подготовка на сцената, включване на невербалния радар / сядане, време, роля / .

 

2. Да осъдиш адвокат – възможно ли е и кой го прави.

 

Време за провеждане: 14-17:00 ч.

Формат: 2 лекционни часа по 80 мин. с почивка от 20 мин.

Лектори: адв. Светозар Зафиров, Васил Чобанов

 

Продължение...

Списък на одобрените заявления за почивка на ОД”ЛОЗЕНЕЦ”

Печат PDF

Списък

на одобрените заявления за почивка на ОД”ЛОЗЕНЕЦ”

за сезон 2017 г.

Първа смяна 16.06 – 29.06.2017

Продължение...

ЕВРОПЕЙСКИ УСПЕХ ЗА СОФИЙСКАТА АДВОКАТУРА

Печат PDF

  Уважаеми Колеги, На 12 и 13 май, в град Варшава, се проведе международно състезание за млади адвокати /до 30 годишна възраст/ по договорно право, организиран от Федерацията на Европейските адвокатури /FBE/, съвместно с домакините и Мадридската адвокатска колегия. В състезанието взеха участие 8 отбора – два отбора от Антверпен /Белгия/, по един отбор от Букурещ и Клуж /Румъния/, Варшава /Полша/, Мадрид /Испания/, Екзитър /Великобритания/ и отборът на Софийска адвокатска колегия. Състезанието се състоеше във водене на преговори на английски език между два екипа и изготвяне на търговски договори на същия език – договор за международна покупко-продажба /на 12.05.2017г./ и договор за дистрибуция на стоки /на 13.05.2017г./. Отборът на Софийска адвокатска колегия имаше един от най-тежките жребии – в първия ден се срещна с един от отборите на Антверпен, а във втория ден с отбора на Екзитър. Отборите бяха оценявани комплексно, не само относно юридическите си знания и качеството на изготвените договори, но и за цялостния процес на преговорите - стил на обличане и начин на поведение, стил на изказ и езикови умения, работа в екип, коректно отношение и способност за постигане на балансирани решения с другия отбор. Международното жури от пет съдии, председателствано от Вице-Президента на Федерацията на Европейските адвокатури - Микеле Лукерини, единодушно класира на първо място отбора на Софийска адвокатска колегия – адвокат Николета Рачева и адвокат Величка Алмишева. Освен първата награда и купата на състезанието на нашия отбор беше дадена и специалната награда на Федерацията на Европейските адвокатури – участие в конгреса на Федерацията, който ще се проведе в град Хага през месец юни. Този успех на отбора на Софийската адвокатска колегия идва да покаже на всички нас, че международната дейност и контакти са от изключителна важност за колегията. Подобни състезания и всякакви други форми на международни контакти и сътрудничество допринасят за издигане престижа на Софийската адвокатска колегия и за утвърждаване на самочувствието на нашите адвокати, като пълноценни членове на голямото семейство на европейската адвокатура. Те доказват, че софийските адвокати, особено младите, имат нужните качества и нивото на тяхната подготовка не отстъпва от това на колегите им от останалите европейски страни. Благодарим на отбора за неговото блестящо представяне и го поздравяваме за успеха! Софийски Адвокатски Съвет

icon-pdf ЕВРОПЕЙСКИ УСПЕХ ЗА СОФИЙСКАТА АДВОКАТУРА

 

Вижте видеото от събитието.

 

Щастливите победителки

Българската делегация

Конкурсът

Адвокатска академия - Лозенец

Печат PDF

ПРОГРАМА НА АДВОКАТСКА АКАДЕМИЯ

Теми за 10 и 11 Юни 2017 г., Лозенец


 

10 юни, 2017 г.

 

 

1. Радикализация на исляма и проявленията му в страната. Отражения върху адвокатската практика.

Лектор : Проф. д-р Юрий Търкаланов

 

 

2. Късметът в адвокатската практика – има ли го, или е измислица. Методи за усилване на късмета. Харизмата и адвокатската практика. Техники за използване и развитие на харизмата.

 

                Лектор : адв. Светозар Зафиров

               

                11 юни, 2017 г.

 

1.Как да използваме социалните мрежи за адвокатски маркетинг. Оценка на възвръщаемостта на вашата инвестиция в социалните медии

       Лектор : Васил Чобанов

2. Адвокатското възнаграждение. Удовлетвореност на адвоката според системите на заплащане и ролята й за справянето с адвокатския скептицизъм. Основни и алтернативни начини за договаряне на адвокатските хонорари в чуждестранната практика.

 

                Лектор : адв. Светозар Зафиров

 

Международна лятна школа по комуникация, преговори, медиация

Печат PDF

 

ПОКАНА

ПРОФЕСИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА МЕДИАТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ /ПАМБ/

с подкрепата на Национална асоциация на медиаторите /НАМ/

за първи път организира

Международна лятна школа

по комуникация, преговори, медиация

21-25 юни 2017г,             гр.Поморие

www.pamb.info; www.mediation-net.eu

 

Каква е идеята: С лекции и практически занимания край брега на Черно море ще имате уникалната възможност да овладеете процесите на взаимното разбиране, да подобрите уменията си за диалог, насочен към конкретен резултат, както и да подпомагате другите в процеса на комуникация и преговори. Обучители са водещи медиатори и експерти от Европа и САЩ.

Какво предлагаме:

Опция 1 - програма с теми по комуникация и преговори, подходяща за широк кръг от специалисти, съдържа авторски разработки по актуални въпроси.

Опция 2 - програма с надграждащи теми по медиация,подходяща за сертифицирани медиатори. Имате възможност да профилирате базовите си знания и да получите първите си точки /кредити/ за специализирано обучение по търговска медиация (ТМ), семейна медиация (СМ), за решаване на потребителски спорове (ПС) - [i] вижте Таблица 1 долу.

*** Възможност за избор на предпочитани теми: Обученията, включени по опция 1 и 2 се провеждат на модули, като избирате предварително в какво занятие да се включите. Заниманията ще се провеждат едновременно по различни теми.

Опция 3 - програма - ниво 1 и ниво 2 от основното сертифициращо обучение по медиация. Ако все още не сте участвали в сертифициращо обучение по медиация, имате възможност да го започнете [ii]

Лектори:                                   

ü  Артур Тросен (Германия), Доминик Вахлиг (Германия), проф. Дана Рон (Латвия), Брус Уитфийлд (САЩ), Вадим Рахлис и Андрей Бигдан (Украйна)

ü  Сертифициращото обучение /опция 3/ се провежда от лекторите на ПАМБ.

Продължителност - лятната школа продължава 5 дни, 21 юни - 25 юни 2017

Място на провеждане – гр. Поморие, почивна база на Софарма

Такси

ü  Такса за участие в обявените модули /опция 1 и 2/ - 190 лв. за 5 дни или 120 лв. за 3 дни; при ранно записване до 10 май – намаление с 10%;

ü  вж. допълнително такса – основно сертифициращо обучение по-долу

Таксите включват обучението и не включват – нощувки, транспорт и храна /посочените разходи се поемат от участниците и се заплащат отделно/.

 

Храна - 20 лв. на ден с включени закуска, обяд и вечеря/заплаща се от участниците/;

Нощувки - Предлагаме ви следните възможности /заплаща се от участниците/:

ü  в почивна станция Софарма, разположена непосредствено край брега – легло в двойна стая - 12,50 лв. на вечер;

ü  в хотел Алцион – 3 звезди – непосредствена близост – 20 лв. на вечер в двойна стая; 30лв. - единична. http://alcionabeachpomorie.com/?page_id=469

ü  др. възможности в гр-Поморие: www.st-george-bg.info; hotel-regata.com/ и др.

 

Участниците могат и самостоятелно да организират настаняването си в друго място по свой избор.

                                      

Организаторите си запазват правото да правят промени в програмата, за което всеки участник ще бъде уведомен.

Транспортвъзможност за наемане на автобус от София срещу допълнително заплащане– допълнителна информация.[i][i] Таблица 1 за обучения по опция 1 и опция 2

 

ТЕМИ/МОДУЛИ ЗА ОБУЧЕНИЕ

точки

ТМ

СМ

ПС

 

1

Психологически аспекти на процеса на комуникация - , необходимост, видове, митове

2

2

2

2

2

Международна семейна медиация

2

 

2

 

3

Интегративна медиация

2

 

2

 

4

КАРТА НА КОНФЛИКТА

2

 

2

 

5

насърчаване творческо генериране на идеи

2

 

2

 

6

Симулатор на преговори - семеен спор

2

 

2

 

7

Симулатор на преговори - търгорвски спор

2

2

 

 

8

Диалог, препятствия пред диалога

2

 

2

 

9

Техники за установяване на контакт и убеждаване

2

2

 

 

10

Какво е коучинг и приложното му поле в медиацията

2

2

2

2

11

Решаване на потребителски спорове

2

 

 

2

12

Спорове при презгранично отвличане на деца от родители

2

 

2

 

13

 Медиаторски умения

2

2

2

2

14

Медиация в наказателното право

2

 

 

 

15

Емоционална интелигентност в бизнес преговорите

2

2

 

 

16

Предизвикателства пред съвременните форми на дигитална комуникация

2

2

2

2

17

Aнализ на страните

2

2

 

 

18

Определяне цената на конфликта

2

2

 

 

18

Обезщетения в авторското право – как да ги постигнем в процеса на преговори и медиация

2

2

 

 

20

Видове АРС – хибридни форми, незадължителен арбитраж и др

2

2

 

 

21

Специфични схеми за АРС /FIDIC, Project mediation, WIPO multitiered clauses/

2

2

 

 

23

Правна рамка на сем.медиация

2

 

2

 

 

 

44

24

24

10

 

ПРАКТИКУМИ+ изпит

 

6

6

 

30

30

 

При събирането на 30 точки по определена схема получавате сертификат за в съответствие с НАРЕДБА № 2 от 15.03.2007 г. за условията и реда за одобряване на организациите, които обучават медиатори; за изискванията за обучение на медиатори; за реда за вписване, отписване и заличаване на медиатори от Единния регистър на медиаторите...

 

[ii] По време на школата ще бъдат проведени първите две нива от сертифициращото обучение - общо 40 уч.часа от основното обучение по медиация (изисква се пълно присъствие). За получаване на сертификат е необходимо успешно полагане на теоретичния изпит, както и преминаване на практическите занимания - още 2 /два/ учебни дни, които ще бъдат допълнително уточнени.

Такса за участие в основното сертифициращо обучение /опция 3/ - 490 лв. /таксата е преферeнциална - вместо 590 лв. - 490лв. за цялото обучение/. Важно: практикумът от 2 дни ще се проведе допълнително през септември.

контакти:

e.mail: rminkova@pamb.info;

tel. +359 887423336

Медицински Център САНУС 2000 - безплатни лабораторни изследвяания

Печат PDF

 като партньор на Софийска адвокатска колегия, предлага на членовете на колегията и техните семейства безплатни лабораторни изследвания със Семейна здравна карта - Вие получавате 12 броя ваучерa за прегледи и изследвания в Медицински център САНУС 2000  с големи отстъпки и 20% постоянна отстъпка от всички услуги на центъра. Картата важи за всички членове на Вашето семейство.
Промоционална цена на картата- 20 лева!


За допълнителна информация: тел. 088 777 0 222;
                        e – mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. ;                                        http://www.sanus2000.com.    
                      

ДМА-София - семинар на тема "Защита на потребителите"

Печат PDF

Дружеството на младите давокати (ДМА) - София организира обучителен семинар на тема "Защита на потребителите". Семинарът ще се проведе на 4 май (четвъртък) от 14 до 16 ч. в заседателната зала на САК в Търговския дом 3-ти етаж (на бул. "Витоша" №1А, срещу Съдебната палата). Основен лектор е адв. Христо Копаранов. На семинара ще присъства и г-н Константин Райков - член на Комисията за защита на потребителите. Семинарът е безплатен за членове на ДМА-София. За лица, нечленуващи в Дружеството - такса 10 лв.

Съвременни съдебномедицински интерпретации на телесните повреди

Печат PDF


Pokana 1

Pokana 2

Продължение...

Парижка адвокатска колегия - международен стаж

Печат PDF


Paris Baristers May

Почивки за сезон 2017 г. в Оздравителен дом "Лозенец"

Печат PDF

Ръководството на СОФИЙСКИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ

на основание решение на САС от 04.04.2017 г., уведомява адвокатите - членове на САК и адвокатите от страната, които желаят да ползват базата собственост на САК в ОД”Лозенец” – с. Лозенец, област Бургас през сезон 2017 г. За целта е необходимо да подадат бланка заявление по образец, считано от 24. 04.2017 г. до 26.05. 2017 г. включително. Бланките за заявления могат да се получат в сградата на бул. „Т. Александров” № 137, ет. 2., ст. 4, в Търговския дом на бул. „Витоша” № 1, ет. 3 или се изтегли от сайта на САК. Попълнените заявления се предават в регистратурата бул. „Т. Александров” № 137, ет. 2, ст. 4.

СМЕНИТЕ ЗА СЕЗОН 2017 г. СА КАКТО СЛЕДВА:

Продължение...

Посещение на европейските институции в гр. Страсбург, Франция

Печат PDF

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ВИСШИЯ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ

ДО

ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА

АДВОКАТСКИ КОЛЕГИИ

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ  И ГОСПОДА ПРЕДСЕДАТЕЛИ,

Уведомяваме Ви, че Центърът за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ организира посещение в Европейския съд по правата на човека, Съвета на Европа и Европейския парламент  в седалищата им в гр.Страсбург, Франция  за времето  от 13 до 16 юни 2017 г.

Предвижда се следната програма:

Продължение...

Семинар по право на ЕС в София

Печат PDF

SeminarPravo EU Sofia

Лятна квалификационна програма - с.Лозенец

Печат PDF

Уведомяваме Ви, че в периода 08-11.06.2017г. в базата на САК, в село Лозенец, ще се проведе семинар от лятната квалификационна програма на САК.

Copyright © sak-sas.bg 2017