Home 2017

Семинари 2017

Campus Europeo en Madrid - European Campus in Madrid - 13 y 14 de noviembre - 13-14 November

Печат PDF

Dear Colleague,

I am glad to inform you the on 13-14 April, our Bar Association will be hosting the first European Campus with the Paris Bar Association, in the framework of judicial cooperation between European countries.

Since 2013, the Paris Bar Association has been organizing the International Campus in various regions of the world, with the purpose of strengthening the collaboration between Bar Associations and sharing legal knowledge between lawyers.

Продължение...

Адвокатска академия „За това, което не пише в учебниците по право“ - м.Ноември

Печат PDF

ПРОГРАМА НА АДВОКАТСКА АКАДЕМИЯ

„ЗА ТОВА, КОЕТО НЕ ПИШЕ В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ПРАВО”

Месец ноември, 2017 г.

 

           Време на провеждане – всеки петък, от 14 до 17 часа.

         Формат -2 лекционни часа по 80 мин. с кафе-пауза от 20 минути.

         Предварителното записване ще се извършва от библиотекаря на САК Лъчезар Спасов: всеки работен ден между 9:30 – 16:30 ч. в сградата на САК на бул. „Тодор Александров” №137 или на телефони 02 987 05 19, вътр. 120 и 0879 292 217. /

           ТЕМИТЕ

3     Ноември, 2017 г.

1. Позицията – елемент от автентичната роля „Адвокат”.

           2. Принципи на успешната презентация – визуалната аргументация.

Лектори: адв. Светозар Зафиров, Проф. д.ф.н.Иванка Мавродиева

10 Ноември, 2017 г.

1.Външната обстановка. Комфортът; обстановката в адвокатската работа като вид бизнес, привлекателността в обстановката и поведението, поздравът, детайлите, виртуалната обстановка.

 

2. Ролята на адвоката в защита правата на детето – 1 част.

 

   Лектори: адв. Светозар Зафиров, адв.Георги Бакалов – сертифициран в обучение на Висшия адвокатски съвет и Комитета за закрила на правата на детето.

17  Ноември, 2017 г.

1.Адвокатът и съдебната зала. Подготовка за съдебната зала – дрехи, усмивка, лице и други подробности. Стойката. Усещането за щастие и увереност / „Да намериш Бари Уайт” /. Предварително влизане в съдебната зала. Оглед на обстановката/ колеги, поведение, съдебен състав/. Поведение спрямо всеки от участниците в съдебната зала.

 

2. Адвокатът като психотерапевт. Подсъзнателни и съзнателни очаквания към адвоката.

 

          Лектори: адв. Светозар Зафиров, Мадлен Алгафари, писател и психотерапевт.

 

24  Ноември, 2017 г.

  1. 1.Маркетинг на адвоката.

 

  1. 2.Кои качества на добрия адвокат да развием и как да ги предложим.

Лектори: адв. Светозар Зафиров, Васил Чобанов

Семинар на тема "Отмяната на влезли в сила съдебни решения. Анализ на Тълкувателно решение №7/31.07.2017 г. на ОСНК на ВКС"

Печат PDF

Уважаеми колеги,

Софийската адвокатска колегия организира семинар на тема "Отмяната на влезли в сила съдебни решения. Анализ на Тълкувателно решение №7/31.07.2017 г. на ОСНК на ВКС" с лектор доц. Таня Градинарова, адвокат от САК, който ще се проведе с любезното съдействие на Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев" на 06.12.2017 г. от 14 до 17 часа в сградата на ул."Цар Калоян" № 8, ет. 4.

Желаещите могат да се запишат за участие в Центъра за обучение на адвокати "Кръстю Цончев" както и на телефони: 02/980 10 92, 0884/922 913 и на имейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите. .

Местата са ограничаени до запълване капацитета на залата.

Софийски адвокатски съвет

Безплатен специализиран семинар с практически техники за представителство в медиация за адвокати

Печат PDF

Уважаеми колеги,

От името на Център за разрешаване на спорове и Български институт за правни инициативи (БИПИ), бихме искали да Ви поканим на първия по рода си в София специализиран семинар с практически техники за представителство в медиация за адвокати:  „АДВОКАТИ И МЕДИАЦИЯ: Разумни решения на търговски спорове и спорове, свързани с несъстоятелността с медиация“.

Семинарът ще се проведе на 2 ноември, 2017г., 16.00 – 20.00 ч., Венус център, бул. Княз Александър Дондуков 9 (вход откъм ул. Бачо Киро).
С обучители: Албена Комитова и Севдалина Александрова, обучители по медиация, адвокати
И с участието на съдия Елизабет Стонг*, съдия по търговски дела и несъстоятелност в съда на Източен окръг Ню Йорк, която е на посещение в България като част от проекта "Мрежа на американските съдии за България" на БИПИ
В него ще имате възможност да изпитате на живо ефективността на техниките, които се използват в медиация, и как един адвокат може да постига максимални резултати както при защитата на интересите на клиента си в медиация, така и при преговорите и в ежедневието си.
Ще чуете и любопитни истории от практиката в България, тъй като медиация все по-широко се използва във все повече градове в цялата страна.
Специален гост на семинара ще бъде съдия Елизабет Стонг, търговски съдия от Ню Йорк, която ще сподели примери от практиката си и как работи медиацията при търговски спорове в САЩ, включително при несъстоятелност.
Осигурен е превод от английски език.
Семинарът е безплатен. Това е възможно благодарение на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“, финансиран от фондация „Америка за България“, изпълняван от Център за разрешаване на спорове. Повече информация за проекта можете да видите тук: http://bgmediation.com/proekt
По-долу ще намерите програмата за семинара.

Продължение...

Copyright © sak-sas.bg 2017